H Κίνα θα υλοποιήσει 5 εμπορικές αποστολές συνολικά 6 δορυφόροων μέσα στο 2012 για λογαριασμό πελατών της, σύμφωνα με τον πρόεδρο της China Great Wall Industry Corp. Στις εκτοξεύσεις αυτές περιλαμβάνονται:
- Δύο μικροδορυφόροι του Λουξεμβούργου για την παρατήρηση της θάλασσας που θα εκτοξευθούν από αεροσκάφος,
- Δύο τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι του Χόνγκ-Κόνγκ.
- Δύο δορυφόροι παρατήρησης Γης (τηλεπισκόπησης).
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται παγκοσμίως 20-30 εμπορικές διαστημικές πτήσεις, οι περισσότερες από τη Ρωσία και την Ευρώπη, επομένως ο συγκεκριμένος προγραμματισμός για το 2012 δίνει στην χώρα το 15% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς εμπορικών διαστημικών πτήσεων. Το 2011 οι κινεζικές εμπορικές εκτοξεύσεις ανήλθαν σε 3 και περιελάμβαναν μία αποστολή για τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της Νιγηρίας, μία για την αποστολή του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού δορυφ. του Πακιστάν και μία τρίτη για την αποστολή του γαλλικού τηλ. δορυφ. της Thales Alenia Space για την εταιρία τηλεπικοινωνιών Eutelsat.
Στα αμέσως επόμενα χρόνια στο πελατολόγιο της η China Great Wall Industry Corporation περιλαμβάνονται η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, η Βολιβία και το Τουρκμενιστάν, που έχουν ήδη υπογράψει τις σχετικές παραγγελίες.
Το 1999 οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πώληση υλικού διαστημικής τεχνολογίας στην Κίνα, και δεδομένου ότι οι αμερικάνοι κατασκευαστές κυριαρχούσαν τότε στη διεθνή αγορά διαστημικών συστημάτων, απόκλεισαν την Κίνα από τις εμπορικές διαστημικές δραστηριότητες. Το 2005 αυτό άλλαξε κι έτσι οι κινέζοι μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν πελάτες που ζητούσαν εκτοξεύσεις δορυφόρων ευρωπαϊκής κατασκευής με υλικά και συστήματα αμερικάνικης προέλευσης.
Τέλος στα σχέδια της Κίνας για την τρέχουσα δεκαετία περιλαμβάνεται και το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Beidou (Πυξίδα) που θα διαθέτει υπηρεσίες πλοήγησης, γεωεντοπισμού, χρονισμού και ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.